Brugge
Anno 2016
Simon Stevinplein 19 - 8000 Brugge
4 oktober 2016 is een nieuwe mijlpaal voor The Chocolate Line. De winkel in Brugge werd verbouwd en is nu tweemaal zo groot geworden, met ruimte voor een “Tree To Bar” productiezone.
Dominique maakt met deze “expedition store” weer één van zijn dromen waar. Zijn Tree To Bar concept wordt voor de ogen van de klant werkelijkheid. Je kan er nu het volledige productieproces van chocolade volgen: van het roosteren, pellen, pletten van de eigen gekweekte cacaobonen tot en met het gieten van de repen.
De productie is beperkt, en bedoeld voor de echte chocolade freak. Ons antwoord als een back-to-the-roots alternatief tegen de standaardisatie van de industriële smaken. We zijn er fier op.
Uiteraard laat The Chocolate Line u ook de kleine niches van andere cacaoboeren kennen. We verwerken beperkte hoeveelheden cacaobonen van familiale bedrijfjes die we persoonlijk bezochten. De symfonie van subtiele smaken in de diverse soorten cacaobonen is oneindig. Kom het zelf proeven!
Een leuk weetje!
Deze locatie stond in 1701 bekend als de herberg ‘Het witte peerd’. Op 15 juni anno 1700 bezocht Guillaume van Lee de herberg nadat hij in de Sint-Salvatorkerk een grote zilveren bewaardoos met 400 hosties had gestolen. De 400 hosties gooide hij in het toilet van de herberg, de zilveren kelk verkocht hij in Sluis. Vier hosties die hij nog in zijn zakken vond, at hij zelf snel op. Hiermee beging de jonge dief het ene heiligschennis na het andere. Hij werd echter snel ontmaskerd. Op 26 juni 1700 werd Guillame ter dood gebracht: hij werd de handen afgehakt, aan een paal gewurgd en verbrand. De aalput van de herberg werd geledigd en de inhoud in processie overgebracht naar het kerkhof van Sint-Salvator. De herberg werd kort daarna gesloopt om een kapel te bouwen daar waar “ het Heilig Sacrament ter selver plaetse mishandelt ende geworpen is gheweest in het secreet van den selven huuse”. Op het eind van de 18de eeuw werd de kapel omgebouwd tot het woonhuis dat nu The Chocolate Line huisvest.