The Chocolate Line

Locaties

HomeLocaties

Brugge

Anno 2016
Simon Stevinplein 19 - 8000 Brugge

4 oktober 2016 is een nieuwe mijlpaal voor The Chocolate Line. De winkel in Brugge werd verbouwd en is nu tweemaal zo groot geworden, met ruimte voor een “Tree To Bar” productiezone.

Dominique maakt met deze “expedition store” weer één van zijn dromen waar. Zijn Tree To Bar concept wordt voor de ogen van de klant werkelijkheid. Je kan er nu het volledige productieproces van chocolade volgen: van het roosteren, pellen, pletten van de eigen gekweekte cacaobonen tot en met het gieten van de repen.
De productie is beperkt, en bedoeld voor de echte chocolade freak.  Ons antwoord als een back-to-the-roots alternatief tegen de standaardisatie van de industriële smaken. We zijn er fier op.

Uiteraard laat The Chocolate Line u ook de kleine niches van andere cacaoboeren kennen. We verwerken beperkte hoeveelheden cacaobonen van familiale bedrijfjes die we persoonlijk bezochten. De symfonie van subtiele smaken in de diverse soorten cacaobonen is oneindig. Kom het zelf proeven! 

Een leuk weetje!

Deze locatie stond in 1701 bekend als de herberg ‘Het witte peerd’. Op 15 juni anno 1700 bezocht Guillaume van Lee de herberg nadat hij in de Sint-Salvatorkerk een grote zilveren bewaardoos met 400 hosties had gestolen. De 400 hosties gooide hij in het toilet van de herberg, de zilveren kelk verkocht hij in Sluis. Vier hosties die hij nog in zijn zakken vond, at hij zelf snel op. Hiermee beging de jonge dief het ene heiligschennis na het andere. Hij werd echter snel ontmaskerd. Op 26 juni 1700 werd Guillame ter dood gebracht: hij werd de handen afgehakt, aan een paal gewurgd en verbrand. De aalput van de herberg werd geledigd en de inhoud in processie overgebracht naar het kerkhof van Sint-Salvator. De herberg werd kort daarna gesloopt om een kapel te bouwen daar waar “ het Heilig Sacrament ter selver plaetse mishandelt ende geworpen is gheweest in het secreet van den selven huuse”. Op het eind van de 18de eeuw werd de kapel omgebouwd tot het woonhuis dat nu  The Chocolate Line huisvest.

Contacteer ons Vind ons

Antwerpen

Paleis op de Meir, Napoleon en Chocolade

Anno 2010
Paleis op de Meir - Meir 50
Antwerpen

HISTORIEK PAND ANTWERPEN

Volgens  de memoires van Bourrienne zijn privésecretaris hield Napoleon wel van een kopje chocolade, maar toen hij het paleis in 1799 aankocht en grondig renoveerde had hij wellicht geen besef dat in zijn keuken een paar honderd jaar later naar hartenlust met één van zijn lievelingsingrediënten geëxperimenteerd zou worden. Tsaar Alexander I, Willem I, de Prins van Oranje en Leopold II, die later respectievelijk in dit stadspaleis verbleven, waren echte levensgenieters. Chocolade was toen een echt luxeproduct dat alleen de begoede klasse zich kon veroorloven. Wellicht zullen deze groten der aarde er naast  andere culinaire Antwerpse verwennerijen ten volle van  genoten hebben.

Het historische pand staat er terug, in volle glorie, en biedt U in een authentiek empire-decor onze “noblesse oblige”  chocolate- line- pralientjes aan. Geniet ervan met de gedachte dat roem vergankelijk is, maar wat echt lekker is, blijft.

Antwerp City Card

Een leuk weetje!

In onze winkel te Antwerpen hebben we een 'chocoladekeuken' waarbij u de chocolatiers aan het werk kan zien. De chocolatiers maken vaak chocoladekunstwerken die u daar ter plaatse kan bewonderen. Eén van onze meest bekende kunstwerken is onze kikker, volledig in chocolade. Menige selfies zijn er ondertussen op het wereldwijde net te vinden met onze bekende kikker! 

Contacteer ons Vind ons

Factory

Anno 2012
Brugge Sint-Pieters

Buiten de stad van Brugge staat de Factory van The Chocolate Line. Een ultramodern atelier dat een nieuwe dimensie toevoegt aan het chocolade-ambacht. Chocolatiers pur sang werken er met state-of-the-art apparatuur in optimale omstandigheden en streven er elke dag naar de absolute perfectie.

Research & Development. Maanden duurt het soms, tot een nieuwe praline wordt geboren. Experimenteren en proberen. Isoleren en combineren. Modelleren en produceren. Tot het juist zit. Smaakessenties worden gevangen in een perfect gedoseerd laagje chocolade. En het oog wil ook wat.

Een praline van The Chocolate Line combineert alle zintuiglijke ervaringen. Artisanaal, klassiek of gedurfd. Chocolates made with love.

Een bezoek aan de Factory is helaas niet mogelijk, maar we verwelkomen u met veel plezier in onze winkels te Brugge en/of Antwerpen.

Plantage

Anno 2012
Yucatán - Mexico

Passie voor chocolade begint bij de perfecte cacaoboon. De uitverkoren, complexe maar ook kwetsbare criollo boon gedijt best in Yucatán Mexico, het land waar reeds duizenden jaren geleden de Maya’s deze Arabica onder de cacaobonen verzorgden en aanbaden. Wat een voorrecht dat wij op deze historische bodem, in de schaduw van majestueuze bananenplanten onze eerste cacaoboompjes konden neerpoten. Plaatselijke indiaanse cacaoboeren verzorgen ze volgens een eeuwenoude organische traditie. Aldus laten we de natuur zijn gang gaan opdat wij u chocoladedelicatessen van “eigen kweek” zouden kunnen aanbieden.

Lees er hier meer over!