The Chocolate Line

Ons verhaal

HomeOns verhaal

The Chocolate Line

It's a family affair! 

Scroll naar beneden en ontdek de biografie van Dominique, Fabienne en Julius.

Fabienne

The big boss

Na haar humaniora studeerde Fabienne af als modeontwerpster, maar door haar grote liefde, Dominique, kwam ze in de chocoladewereld terecht. Fabienne zet haar ontwerp skills en creativiteit verder in The Chocolate Line. Het ontwerpen van verpakkingen, het inrichten van de winkels en het maken van de prachtige etalages. Dit doet ze elk seizoen opnieuw met heel veel passie.  Zij is de CEO van het bedrijf. Fabienne is enorm gepassioneerd door Feng Shui, moonology, vegan,… en alles wat de natuur te bieden heeft.

Als herborist startte ze de kruidentuin op de The Chocolate Line Plantation in Mexico. Als echte dierenliefhebber is zij  tevens de oprichtster van het adoptiecentrum voor verwaarloosde spinaapjes. Dit resulteerde in The Chocolate Line WE CARE foundation.

Een liefde voor chocolade, maar vooral een groot sociaal hart!

WE CARE

Dominique Persoone

If you have a dream and everybody says you are nuts, go for it!

Toen Dominique als jonge knaap verliefd werd op chocolade en besliste om een chocolaterie te starten i.p.v. een restaurant verklaarden zijn collega’s hem gek. In de beginjaren kreeg hij veel tegenwind als ‘enfant terrible met zijn gekke creaties’, maar zoveel jaar later blijkt het tegendeel.  Dat uit zich in de samenwerking met de beste restaurants van België en de top van de wereld.

Het leveren van pralines aan Louis Vuitton, de koninklijke familie van België en Jordanië, samenwerkingen met modeontwerper Philipp Plein en hoedenontwerper Stephen Jones, het ontwerpen van een cacao snuiftoestel voor de Rolling Stones tot het ontwerpen van unieke pralines voor Jaguar Landrover. Dominique bracht ook diverse boeken uit, waarbij hij met zijn boek ‘Cacao, de Chocoladeroute’ een award in de wacht sleepte. Met de eigen cacaoplantage in Mexico  gaat hij terug naar de essentie. Als imker en trotse peter van ‘Week van de bij’ probeert hij de bevolking bewust te maken om de honingbij te redden. Zijn nieuwste project is de chocoladefabriek in Virunga samen met het Virunga National Park voor het behoud van het park, de dieren en het helpen van de lokale bevolking. Dominique doet presentaties wereldwijd en tot zijn vriendenkring behoren verschillende topchefs van de wereld.  Maar bij het grote publiek is Dominique vooral bekend van televisie.

VIRUNGA

Julius

Chef The Chocolate Line

De creaties van Julius Persoone kenmerken zich door een unieke combinatie van emotie en hyperwetenschappelijke technieken. Hij werd door Gault & Millau uitgeroepen tot 'Best Chocolatier van 2023', maar heeft geen plannen om het daar bij te houden. "Ik wil dingen doen die nog nooit iemand gedaan heeft!"

Zo zorgde hij ervoor dat mensen met keelkanker weer konden proeven. In de aanloop naar een conferentie van Foodparing werkte Julius samen met dokter Thomas Moors om een chocolade met kunstmatig speeksel te creëren, gebaseerd op het smaakprofiel van keelkankerpatiënten. Milestone Julius Persoone en Video Foodpairing

In 2023 had Julius een exclusieve samenwerking met MoMu Fashion instituut en creëerde een collectie met de visie van de beroemdste modeontwerpers uit België. Samenwerken met ontwerpers als Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten en Raf Simons was een absolute eer!

Voor Julius is een praline een succes als die praline emotie oproept! Julius ook ambassadeur van GOESTING in samenwerking met Visit Flanders en geeft wereldwijd presentaties over de toekomst van chocolade. Goesting - Visit Flanders

 

The Momu Collection

Instagram Dominique Persoone

Instagram Julius Persoone